Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

PREUKUSAN JE

KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN, SRPKINJE NA JUGU GA ISTO SPREMAJU: Zapišite RECEPT i raspametićete se koliko je UKUSAN

Uživaćete u svakom zalogaju

Objavljeno: 13.09.2022. 17:26h > 17:28h

Sastojci: 1 kg krompira, 100 g maslaca, 30 g brašna, 3 jaja, 100 g kačkavalja, 200 g kiselog mleka, so i biber po ukusu.

Priprema: Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izrendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

foto: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

Uživajte!

(Espreso)