Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

spremite to

TRADICIONALNI RECEPT ZA BARENE PAPRIKE U ULJU: Napravite ZIMNICU baš onako kako naše BAKE TO RADE

Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle

Objavljeno: 12.09.2022. 21:32h

Barena paprika u ulju

Sastojci:

3 kg crvenih paprika

1 l vode

1/2 l vinskog sirćeta

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 dl ulja

250 g šećera

20 g soli

kesica bibera u zrnu

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

veza lista celera

1 kesica konzervansa

Priprema:

Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.

U mešavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.

(Espreso / Magazin Novosti)