Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
spremite to
TRADICIONALNI RECEPT ZA BARENE PAPRIKE U ULJU: Napravite ZIMNICU baš onako kako naše BAKE TO RADE
Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle
Objavljeno: 12.09.2022. 21:32h
Nikolina Jokić
Barena paprika u ulju
Sastojci:
3 kg crvenih paprika
1 l vode
1/2 l vinskog sirćeta
1 dl ulja
250 g šećera
20 g soli
kesica bibera u zrnu
veza lista celera
1 kesica konzervansa
Priprema:
Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke.
Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.
U mešavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.
(Espreso / Magazin Novosti)