Foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

SPREMITE TO

OVAKO SE U LESKOVCU SPREMA ZIMNICA OD KISELOG KUPUSA: Originalni recept sa JUGA SRBIJE, domaćice OTKRIVENA JE TAJNA

Kako je vreme zimnice, danas stavljamo kupus za kiseljenje

Objavljeno: 11.09.2022. 15:28h > 15:33h

JužnaSrbija.info predstavlja stare kulinarske recepte za prave gurmane. Kako je vreme zimnice, danas stavljamo kupus za kiseljenje.

Potrebno je:

60 kg kupusa 2 kg soli

Priprema

foto: Profimedia

Kupus treba oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po maio soli u svaku glavicu. Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostata so. Da bi raso bio dobar i lepe boje staviti neku cveklu, neki koren rena i oko 1/2 kg šećeru.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi sama
FOTO: Profimedia

(Espreso / JužnaSrbija.info)