Foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
SPREMITE TO
OVAKO SE U LESKOVCU SPREMA ZIMNICA OD KISELOG KUPUSA: Originalni recept sa JUGA SRBIJE, domaćice OTKRIVENA JE TAJNA
Kako je vreme zimnice, danas stavljamo kupus za kiseljenje
Objavljeno: 11.09.2022. 15:28h
> 15:33h
Nikolina Jokić
JužnaSrbija.info predstavlja stare kulinarske recepte za prave gurmane. Kako je vreme zimnice, danas stavljamo kupus za kiseljenje.
Potrebno je:
60 kg kupusa 2 kg soli
Priprema
Kupus treba oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po maio soli u svaku glavicu. Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostata so. Da bi raso bio dobar i lepe boje staviti neku cveklu, neki koren rena i oko 1/2 kg šećeru.
(Espreso / JužnaSrbija.info)