NJAMIIII
NAPRAVITE NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE ZA RUČAK: Recept kao iz RESTORANA, tajna je u OVIM SASTOJCIMA
Možete ih nepečene smrznuti u tom celofanu pa pripremati po potrebi
Recept za pljeskavice kao u restoranu.
Sastojci:
1 kg junećeg mlevenog mesa
200 gr svinjskog mlevenog mesa
20 gr soli
100 gr prezli
5 grsode bikarbone
1 dcl mlake vode
po 1 kašikica začina, bibera i aleve paprike
Priprema
U posudu sa mlevenim mesom, mešavinom junećeg i svinjskog dodati soli, prezle, sode bikarbone, bibera, aleve paprike, začina (vegete), mlake vode pa dobro zamesiti.
Ostaviti da malo odstoji. Uzeci celofan ili najlon kesu, preseći je da se dobije prečnik 15-20 cm i namazati uljem. Od smese napraviti 12 loptica i svaku lopticu staviti između podmazanog celofana i pritisnuti šerpom ravnomerno da se dobije pljeskavica debljine do 0,5 mm. Pecite ih u teflonu ili kad otopli na roštilju. Nijedna se neće raspasti.
Možete ih nepečene smrznuti u tom celofanu pa pripremati po potrebi.
(Espreso / Najžena)