LAKA I BRZA PRIPREMA
OVO JE OMILJENI DORUČAK KRALJA ČARLSA: Ovakva JAJA Srbi još nisu JELI (RECEPT)
Prste da poližeš!
Uz recept za omiljeni doručak Njegovog Veličanstva Čarlsa III, koji je britanska kraljevska porodica objavila na svojim društvenim mrežama, stoji i napomena – kad god ste u mogućnosti da pripremite ovo jelo, koristite organski uzgojene sastojke.
Sastojci:
- 100 g spanaća, preliti vrelom vodom da se „ugasi“
- 1 svež čeri paradajz, može se i sušeni
- 35 g polumekog sira (Njegovo veličanstvo voli britanske brendove, kao što su Tunvorth ili Golden Cenarth, a možete potražite dostojnu zamenu kod vaših lokalnih proizvođača)
- 1 jaje
- 80 ml slatke pavlake
- 15 g rendanog tvrdog sira (Njegovo veličanstvo koristi Old Vinchester, možete koristiti naš domaći rendani)
- sveži listovi bosiljka
- malo putera
Priprema:
Manju posudu za rernu premažite puterom, a dno prekrijte listovima spanaća koje ste prethodno „ugasili” vrelom vodom, ostavljajući malu rupu na sredini posude. Paradajz isecite na četvrtine i poređajte ih na spanać. Izmrviti mekši sir preko spanaća, između četvrtina paradajza.
Dodajte iscepane listove bosiljka i začinite solju i biberom. Razbijte jaje u rupu u sredini. Spanać prelijte kremom, pazite da ne prospete jaje. Pospite rendanim parmezanom i stavite u rernu na 180 stepeni 8-10 minuta. Izvadite ga i ostavite da se malo odmori pre serviranja.
(Espreso / Najžena)