SAVRŠENO
OVO JE NAJBRŽI RECEPT ZA MUSAKU: Tajna TRADICIONALNOG JELA se krije u SOČNOM PRELIVU
Najukusnija musaka koju ste ikad probali
Musaka je tradicionalno jelo od krompira i mlevenog mesa koje se pretežno priprema na Balkanu.
Postoje brojne verzije musake, u zavisnosti od povrća koje se koristi, pa tako imamo musaku od: patlidžana, karfiola, tikvica, spanaća, boranije, kelja, prokelja, mladog vinovog lišća i zelene salate. Sjajna ideja za brz ručak koji se pravi od jednostavnih sastojaka, a recept pogledajte u nastavku.
Sastojci: 4 krompira so, biber 450 g mlevenog mesa pola kašičice belog luka u prahu pola kašičice slatke paprike pola glavice luka 3 jajeta pola kašičice origana 100 ml pavlake 100 g sira
Priprema:
Krompir isecite na kolutove i poređajte jedan deo na dno nauljenog kalupa. Posolite i pobiberite. Preko rasporedite mleveno meso i takođe stavite so i biber, ali i beli luk i mlevenu papriku. Crni luk isecite na sitno i stavite preko mesa, zatim sve prekrijte preostalim krompirima, koje takođe posolite. Prelijte sve maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni dok se krompir ne ispeče oko pola sata. Za to vreme u činiji pomešajte jaja, so, biber, origano, pavlaku i rendan sir. Sve dobro umešajte pa prelijte musaku. Vratite u rernu bez folije da se zapeče nekih 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)