ideja za kuvanje
NAPRAVITE PIKANTNU ČORBU OD TIKVICA: U kombinaciji sa OVIM je PRAVA VITAMINSKA BOMBA (RECEPT)
Naučite kako se sprema pikantna čorba od tikvica
Tikvice su pune vlakana, a ona su sve što vam treba kada ste na režimu ishrane (uz belančevine). Vlakna vas čine sitim, a smanjuju apsopciju masti, a ona su i najkorisnija, i ne smanjuju se termičkom obradom.
Obzirom da su tikvice sastavljene iz preko 90% vode, onda je i njihova kalorijska vrednost veoma mala – 100g tikvica ima svega 18kcal, slično kao krastavac, šampinjoni, kupus, zelena salata…
U kombinciji sa ljutom papričicom i lukom čak ne smeta ni pavlaka.
Sastojci: 2 tikvice 1 crni luk 2 šargarepe 2 krompira 200 g kisele pavlake 1 l bujona od povrća 1 ljuta paprika 3 čena belog luka peršun
Priprema: Na malo putera i ulja propržite seckan crni luk, a zatim dodajte i beli. Posle 2 minuta dodajte seckanu šargarepu i krompir, promešajte i posle 2 minuta dodajte seckanu tikvicu i ljutu papričicu. Posolite i pobiberite. Sipajte bujon (rastovrite kocku supe u vreloj vodi, ako nemate domaći), promešajte i kuvajte 20 minuta, poklopljeno. Sklonite sa šporeta, pa štapnim mikesrom ispasirajte i vratite na šporet. Sipajte pavlaku i promešajte. Kada krene da ključa sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)