Paradajz sa sirom, Foto: Printscreen/youtube/ KAZAN

IDEJA ZA DORUČAK

TURSKI SPECIJALITET KOJEM NEĆETE ODOLETI: Lagani DORUČAK, naše DOMAĆICE će ODLEPITI za RECEPTOM

Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru

Objavljeno: 10.09.2022. 10:17h

Srbi vole jak doručak kao što je omlet sa slaninom, gibanica, prženice..., ali iako je leto na izmaku još uvek je napolju toplo, pa više prija neki lagani, a ipak zasitni doručak.

Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru.

Sastojci: 2 paradajza 1 čen belog luka tvrdi sir po ukusu sušeni bosiljak sušeni origano peršun

Priprema: Isecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno seckanim belim lukom, origanom, bosiljkom i poređajte kolutove sira. Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite seckanim peršunom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)