IDEJA ZA DORUČAK
TURSKI SPECIJALITET KOJEM NEĆETE ODOLETI: Lagani DORUČAK, naše DOMAĆICE će ODLEPITI za RECEPTOM
Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru
Srbi vole jak doručak kao što je omlet sa slaninom, gibanica, prženice..., ali iako je leto na izmaku još uvek je napolju toplo, pa više prija neki lagani, a ipak zasitni doručak.
Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru.
Sastojci: 2 paradajza 1 čen belog luka tvrdi sir po ukusu sušeni bosiljak sušeni origano peršun
Priprema: Isecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno seckanim belim lukom, origanom, bosiljkom i poređajte kolutove sira. Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite seckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)