za zimu
OVAKO RUSI SPREMAJU MEŠANU SALATU: Ukusnija je od NAŠE zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, domaćice ZAPIŠITE RECEPT ŠTO PRE
Napravite zimnicu na drugačiji način
Recept za rusku mešanu salatu.
1 kg kornišona
1 kg šargarepe
1/2 kg zeleni paradajz
1/2 kg zelena paprika
1 kg karfiola
1 kg kupus
750 ml alkoholno sirće
250 gr šećera
150 gr soli
250 ml vode
1/2 l ulje
1 kesica biber u zrnu
Priprema
1.
Dobro operite, kornišone, paradjaz, paprike.
2.
Šargarepu dobro očistite i iseckajte na kolutiće
U veliku serpu prvo stavite iseckanu sargarepu
4.
Iseckajte kornišone takođe na kolutiće i stavite ih iznad sšargarepe u serpu.
5.
Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz.
6.
karfiol očistite i podelite na sitne cvetice, al im drskice secite.I karfiol stavite u šerpu iznad paradajza.
7.
Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola u šerpu.
8.
Stavite na vatru da se prokuvaju sirce, voda ćećer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u šerpu gde je povćce.
9.
Ostavite da stoji 15 min poklopoljeno.
10.
Izrucčite marinadu ponovo u serpu gde ste je kuvali, al polako da ne izručite i povrće.
11.
Vracam marinadu na kuvanje i kad ponovo provri, ponovo sipam odozgo na povrće.Isto treba stajati 15 min i opet se treba marinada izručiti i po treći put prokuvati, i povrće.
12.
Kad i po treci put to odradimo, poklopomo serpu i ostavmo da stoji preko noci, il dok se ne ohladi.
13.
Ujutru, salatu promesamo u serpu i punimo tegle, koje ne zatvaramo do vece, jer cekamo, da vidimo dal je potrebno da se stavi jos od marinade.Sigurno ce vam ostati malo vise tecnosti na kraju u serpu.
14.
Zatvorimo tegle i nestrplivo cekamo zimu kako bi otovrili salaticu.
Posluživanje
Kolicina marinade je dovoljna za 4-4,5 kg(kad ocistite povrće i toliko vam ostane) a kolikosta ce biti u tih 4-4,5kg, odlucujete sami,jer neko vise voli primera radi kornisone,od karfiola itd.
(Espreso / Coolinarika)