zimnica
NAPRAVITE AJVAR BAŠ ONAKO KAKO GA SPREMAJU NAŠE BAKE: Samo ONE ZNAJU tajnu STARINSKOG RECEPTA
Iako vam je možda lakše da kupite ajvar u prodavnici, jednom kada napravite svoj, i to baš po ovoj recepturi, nećete poželeti nijedan drugi
Za pravljenje ajvara je potrebno određeno vreme, ali nema sumnje da će vam se isplatiti.
Iako vam je možda lakše da kupite ajvar u prodavnici, jednom kada napravite svoj, i to baš po ovoj recepturi, nećete poželeti nijedan drugi.
SASTOJCI:
šest kilograma paprike
50 ml sirćeta
40 g šećera
200 ml ulja
kašika i po soli
kesica konzervansa
PRIPREMA:
Paprike ispeći na plotni, pa staviti u kesu, vezati iznad sudopere, izbockati kesu i ostaviti da se upare i ocede. Potom ih oljuštiti, očistiti od semenki i peteljki, te samleti u mašini za meso. Prebaciti u šerpu, dodati ulje, sirće, so i šećer, te pržiti uz mešanje oko 60 minuta. Skloniti sa vatre i umešati konzervans. Sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati na suvom i tamnom mestu.
(Espreso / Informer)