Meso, Foto: Profimedia
PROBAJTE ODMAH
ISKUSNE DOMAĆICE OTKRILE KAKO DA OMEKŠATE MESO NA NAJLAŠKI NAČIN: Trik ZLATA VREDAN
Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom
Objavljeno: 08.09.2022. 18:16h
Praktikant1
Kupili ste meso koje je na oko lepo, ali je žilavo? Bez brige, iskusne domaćice su otkrile način kako da ga omekšate.
Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isecite na tanke kriške. Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.
Marinada Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.
Limun Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta pre kuvanja dovoljno je da postane mekše.
(Esperso/Alo Žena)