Čorba, Foto: PRINTSCREEN/YT/ ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

PREUKUSNA JE

ČORBA KOJA ĆE VAŠ ORGANIZAM SPREMITI ZA ZIMU: Virusi vas neće napadati, PRAVI MELEM (RECEPT)

Bliži nam se jesen i smanjuje broj sunčanih sati

Objavljeno: 08.09.2022. 14:50h

Prirodno, ovo je period kada treba da ojačamo imunitet i pripremimo organizam za zimu. Ništa nas neće okrepiti brže i bolje kao zdrava, topla čorba.

Čorba od šampinjona i bukovača

Bukovače su sjajan izvor beta-glukana koji utiču na poboljšanje imuniteta i olakšavaju nam borbu sa prehladom.

Sastojci:

200 g šampinjona

200 g bukovača

glavica luka

tri čena belog luka

šargarepa

100 ml mleka

kaišika brašna

zalinska paprika

peršun

ulje

so

suvi začin

biber

Priprema: Sitno iseckajte šampinjone i bukovače, ododajte malo soli, pa dinstajte na ulju pet minuta. Dodajte sitno seckanu šargarepu, luk i beli luk. Nastavite na dinstate na umerenoj temperaturi 20- 25 minuta. Dodajte kašiku brašna i kašičicu začinske paprike, pa promešajte. Nalijte 400 ml vode i 100 ml mleka, pa kuvajte na niskoj temperaturi još deset minuta. Dodajte začine po želji

(Espreso/NajŽena)