NJAM NJAM
NAPRAVITE LAŽNI PAPRIKAŠ SA KARFIOLOM: Starinski RECEPT za jelo NA KAŠIKU, bolji je od TRADICIONALNOG (RECEPT)
Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj
Umesto klasičnog sa krompirom napravite lažni paprikaš sa karfiolom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća biće oduševljni kada probaju ovo ukusno jelo.
Priprema nije komplikovana i uspeva svima, čak i onima koji tek uče da kuvaju. Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 glavica karfiola 800-900 g mesa po izboru 3-4 kašike paradajz paste 1 crni luk
4-6 čenova belog luka 1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, a zatim prelijte ključalom vodom. Propržite ih na malo ulja. Meso prvo skuvajte u slanoj vodi, pa ostavite da se ohladi. Isecite po želji, a kožicu uklonite.
U šerpi na ulju zagrejte ulje, pa propržite seckani crni luk i onda dodajte meso i prodinstajte par minuta. Stavite paradajz pastu i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso (bujon). Bujonom napunute šerpu do pola.
Poklopite i ostavite da proključa. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Promešajte, poklopite i smanjite temepraturu. Dodajte karfiol i kuvajte dok ne omekša. Kada je jelo gotovo ostavite poklopljeno najamanje 20 minuta na isključenom šporetu.
(Espreso / Stvar ukusa)