NJAMIIII
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA PAVLOVU TORTU: Tražiće se PARČE VIŠE, neodoljiva je zbog načina na koji se PRAVI FIL
Služiti rashlađeno
Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva.
Sastojci:
5 belanaca
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
oko 250 g jagoda
Priprema
Belanca mutiti dok ne postanu penasta, pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šam a kristali šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20 cm.
Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šam. Peći na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina i treba da bude krckava i krta.
Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo preneti na tacnu, preko rasporediti slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera.
Nije potrebno više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređati voće. Služiti rashlađeno.
(Espreso / Najžena)