recept
TORTA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Kada jednom PROBATE ovaj FIL stalno ćete je SPREMATI (RECEPT)
Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.
Kada se bliži rođendan glavna tema je rođendanska torta, ali s obzirom na to da su torte pogodna poslastica i kada nije u pitanju rođendan, evo recepta za nešto što do sada sigurno niste probali!
Sastojci:
pet belanca
5 kašika šećera
mlevena plazma, 3 kašike
prezle, 2 kašike
kakao, 2 kašike
prašak za pecivo 1/2 kesice
Za fil:
20 žumanaca
5 celih jaja
25 kašika šećera
margarin 300 g
mlevena plazma 300 g
kisela pavlaka 300 ml
crna milka 100 g
bela milka 100 g
krem šlag 300 g
mineralna voda 300 ml
PRIPREMA:
1. Umutiti belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser, pa dodati kakao, prezle, plazmu i prašak za pecivo. Sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.
2. Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.
3. Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto. Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči. Skuvajte fil na pari i ohladite. Margarin umutite penasto, pa dodajte hladan fil. Sve izmiksati i dodati mlevenu plazmu, kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu). Krem šlag umutite sa mineralnom vodom. Filovati : kora, žuti fil, šlag, kora...
Prijatno!
(Espreso)