Popara, Foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

NIŠTA LEPŠE

OVAKO SE U JUGOSLAVIJI SPREMALA POPARA: Tradicionalno jelo sa 1 DODATKOM koji morate da DODATE (RECEPT)

Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku

Objavljeno: 05.09.2022. 22:34h > 22:36h

Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno.

Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.

Sastojci:

pola bajatog hleba

1 šolja mleka

3 čaše vode

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

1-2 kriške sira

so

Priprema:

Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.

(Espreso / Stvar ukusa)