SVIDEĆE VAM SE
PIKANTNI PARADAJZ IZ TEGLE: Ovu ZIMNICU morate da NAPRAVITE, domaćice ništa JEDNOSTAVNIJE ne postoji
Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš
Kad dođe jesen svi se raduju pravljenju zimnice, jeste da zahteva vreme i trud, ali na kraju se isplati. Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš. Stvar ukusa vam predlaže vam da isprobate pikantni paradajz iz tegle koji će vas oduševiti, pogotovo ako ste ljubitelj ljutkaste hrane.
Sastojci:
1,2 kg duguljastog paradajza
1 glava belog luka
ljute papričice
1 paprika šilja
veza peršuna
lovorov list
1 kašičica šećera za svaku teglu
1 kašičica soli za svaku teglu
Priprema:
Paradajzu isecite vrh, a zatim očistite beli luk i čenove stavite u blender. Dodajte peršun, papriku kojoj ste izvadili semenke, ljuti papričicu i dobro izblendirajte. U sterilisane tegle stavite lovorov list, pa poređajte paradajz, preko stavite malo smese od paprika i luka, pa prelijte vrućom vodom.
Sipajte u svaku teglu šećer i so, pa tegle stavite u šerpu sa vodom na čije dno ste stavili krpu i poklopite. Kuvajte 15 minuta, pa izvadite i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte u frižideru.
(Espreso / Stvar ukusa)