Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
ZA DECU
SLANE PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Zbog ovog FILA ćete ih stalno SPREMATI (RECEPT)
Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta
Objavljeno: 05.09.2022. 21:25h
Nikolina Jokić
Kada jednom ovo budete napravili, stalno ćete ovaj recept ponavljati.
Sastojci:
10 palačinki (ispečenih ranije)
Za filovanje:
1/2 kg sira
četiri jaja
200 gr kajmaka
2- 3 dl mleka
malo ulja
so nije potrebna!
Priprema:
U činiji izgnječiti sir, pa dodati 3 jaja, polovinu količine kajmaka i 2 dl mleka.
Vatrostalnu posudu ovlaš premazati uljem, premazivati palačinke filom i slagati ih jednu do druge.
Kad su sve palačinke složene, u ostatak fila dodati i ono četvrto jaje i još 1 dl mleka, pa preliti preko palačinki. Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta.
(Espreso / Najžena)