ZA RUČAK
GUSTI GRAŠAK SA KROMPIROM I OVOM VRSTOM MESA JOŠ NISTE SPREMALI: Odmah ćete zaboraviti na PILETINUB (RECEPT)
Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom
Kad poželite nešto da pojedete "kašikom", to će verovatno biti gusti grašak.
Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom.
Sastojci
za 4 osobe
1 manji crni luk
malo ulja za prženje
1 juneća krmenadla (200- 300gr otrpilike)
1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
1 malo veći krompir
1 kašika vegete
pola kašike aleve paprike
Priprema
1.
Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso.
U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk). Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.
2.
U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.
3.
1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.
(Espreso / Najžena)