NJAMI
TORTA OD ŠARGAREPE KOJA ĆE VAS RASPAMETITI! Nikad brža i neobičnija poslastica - zavolećete je! (RECEPT)
Isprobajte ovaj neobičan recept.
Neobična i veoma ukusa.
Sastojci – Brza torta od šargarepe:
2 jajeta
2 kašičice arome vanile
200 g braon šećera
140 ml ulja
300 g šargarepe
175 g brašna
50 g mlevenih badema ili oraha
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta u prahu
½ kašičice karadamona u prahu
prstohvat soli
Priprema – Brza torta od šargarepe:
korak: Zagrejati rernu na 180-200 C.
korak: Oljuštiti i narendati šargarepu što sitnije i ostavite po strani.
korak: Umutiti jaja sa šećerom, dodati aromu vanile i mutiti dok se sve lepo ne sjedini, a zatim dodati ulje, narendanu šargarepu i ponovo dobro promešati.
korak: U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamon i mlevene bademe (orahe), a zatim dodati to u smesu sa šargarepom i dobro izmešati drvenom varjačom.
korak: Izliti smesu u okrugli kalup, prečnika 26cm, a zatim peći u rerni oko 35-40 minuta. Da bi se proverilo da li je kolač pečen, zabosti čačkalicu i ukoliko je čista kada se iyvuče Brza torta od šargarepe je gotova.
korak: Kada se malo prohladi, jednostavno je prevrnuti na tacnu na kojoj se služi.
korak: Napraviti glazuru tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i maskarponeom, a zatim smesu ostaviti da se malo ohladi i stegne u frižideru. Premazati tortu od šargarepe glazurom i poslužiti.
Napomena: Brzu tortu od šargarepe možete napraviti i nekoliko dana ranije, čuvati je u frižideru u vakumiranoj posudi, a glazuru napraviti neposredno pre serviranja. Kako torta bila još ukusnija, dodajte u testo bilo koje suvo voće (seckane kajsije, suvo gožđe, brusnice…), rendani marcipan ili orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe…).
Vaša Brza torta od šargarepe je spremna.
(Espreso)