Šarena salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

zdravo, a ukusno

OVAJ RECEPT ZA ŠARENU SALATU SVI TRAŽE: Domaćice, na ovaj NAČIN je NISTE SPREMALE, odmah ZAPIŠITE

Sutradan dodati vinobran, ponovo promešati, i sipati u čiste tegle, pritiskati rukom salatu, sabijati, i staviti plastične krugove za tegle

Objavljeno: 02.09.2022. 18:20h

Recept za šarenu salatu

Sastojci:

2 kg kupusa

2 kg krastavčića

2 kg karfiola

2 kg šargarepe

2 kg zelenog paradajza

Za preliv:

300 g soli

400 g šećera

500 ml sirćeta

2 kesice bibera u zrnu

2 kesice vinobrana

FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema

Uzeti povrće dobro oprati, očistiti, i iseći na rezanca. Poređati u čistu šerpu. Karfiol izlomiti na manje parčiće. Sve sjediniti, pa dodati sirće, so, šećer i biber. Sve dobro pronešati, prekriti čistom krpom, i ostaviti da prenoći.

Sutradan dodati vinobran, ponovo promešati, i sipati u čiste tegle, pritiskati rukom salatu, sabijati, i staviti plastične krugove za tegle. Salata će pustiti vodu, njom naliti tegle. Dobro zatvoriti tegle poklopcem ili vezati celofanom. Odložiti na hladno mesto.

(Espreso)