NJAMIII
PITA SA KROMPIROM I PILETINOM IZ TIGANJA JE PRAVI SPECIJALITET: Na kraju dodajte OVO i topiće se U USTIMA (RECEPT)
Napravite pitu u tiganju od ovih jednostavnih sastojaka i za kratko vreme. porodica će uživati u ukusu
Krompir i belo meso su odlična kombinacija za porodični ručak. A kada im dodate i topljeni sir nastaje pravi gurmanluk. Napravite pitu u tiganju od ovih jednostavnih sastojaka i za kratko vreme. Porodica će uživati u ukusu.
Sastojci:
500 g krompira
400 ml hladne vode
50 g brašna
500 g piletine
3 jajeta
peršun svež, slatka paprika, so, biber
20 ml ulja
200 g kačkavalja u listićima
200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir narendajte pa ga potopite na kratko u hladnu vodu. Procedite i stavite u jednu veću činiju. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u činiju sa krompirom. Zatim stavite brašno, jaja i začine pa dobro sjedinite.
Pola smese sipajte u podmazan tiganj i poravnajte. odozgo stavite kačkavalj u listićima pa preko preostalu smesu i poravnajte. Poklopite i pecite 10 minuta na laganoj vatri. potop uz pomoć daske za sečenje ili tanjira okrenite pitu, pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
(Espreso / Stvar ukusa)