Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

NJAMIII

OVAKO SE SPREMA NAJUKUSNIJA PARADAJZ ČORBA: Aroma se krije u 1 NEOBIČNOM SASTOJKU (RECEPT)

Nakon blendiranja poslužite uz malo svežeg bosiljka

Objavljeno: 01.09.2022. 22:40h > 22:43h

Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla.

Pa da počnemo!

Potrebni su vam sledeći sastojci:

600 g paradajza

2 crvene paprike

FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli

glavica belog luka

1 crvena paprika

1 glavica crnog luka

maslinovo ulje

morska so / biber

300 ml pilećeg bujona

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

150 mleka

1 kašika zelenog pesta

listovi svežeg bosiljka za ukrašavanje

Način pripreme:

Iseckajte povrće, stavite ga u pleh, pokapajte uljem i dobro začinite.

Ubacite u rerenu zagrejanu na 180 stepeni i pecite ga dok ne omekša. Kada povrće omekša, ubacite ga u blender.

Dodajte malo pesto sosa, mleka i pileći bujon.

foto: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli

Nakon blendiranja poslužite uz malo svežeg bosiljka.

Ostalo je još samo da uživate.

Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih je pesto sos, ali i nešto neobičniji način pripreme.

(Espreso / Telegraf)