recept!
KO KAŽE DA NE MOŽETE DA JEDETE SARMU LETI? Ova VERZIJA se jede i po vrućini, a ukus je jako SLIČAN, obožavaćete je!
Sprema se i brže i lakše!
Sastojci:
Potrebno je:
500 g mešano mleveno meso
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
1 šoljica pirinča
1 jaje
500 g suvog mesa
6 paradajza
1 kocka za supu
2 kašike sirćeta
začini so, biber, peršun, lorber
Priprema:
Pripremiti kupus na sledeci način: U lonac staviti 3 l vode da provri sa 1 kašikom soli i 2 kašike sirćeta. Izvaditi kupusu koren i staviti ga da se kuva 10 minuta u vodi. Zatim ga izvaditi, odvojiti polako listove i ostaviti da se prohladi. Za fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu. Posle 5 minuta dodati sitno seckan beli luk. U sveže mleveno meso dodati izdinstano povrce, jaje i šoljicu opranog pirinča, začiniti po ukusu i sve lepo sjediniti. Na svaki list kupusa stavljati po kašiku fila i uvijati sarmu.
Šerpu namazati sa mašću i dole poređati listove kupusa. Na listove složiti uvijene sarme i između ređati suvo meso, peršunovo lišće i lorber. Paradajz oljuštiti i sitno iseckati, pa njime preliti sarme. Kocku za supu rastvoriti u malo vrele vode, pa sipati u šerpu. Doliti još čašu vode, poklopiti i ostaviti da se krčka 2 h.
(Espreso)