Piletina sa šampinjonima, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

rapsodija ukusa

PRAZNIK ZA NAŠA ČULA! Ovakva PILETINA SA ŠAMPINJONIMA se ne servira ni u RESTORANIMA, recept za poželeti (VIDEO)

Ovo je praznik za naše ukuse, piletina sa šampinjonima u sosu

Objavljeno: 01.09.2022. 10:16h

Potrebno je :

  • Pileće grudi
  • 300 gr šampinjona
  • 2 lista suve slanine
  • 1 veća paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike instanta za sos od pečuraka
  • kocka kačkavalja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 300 ml vode
  • ulje, biber, peršunov list
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Meso iseći na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu dimljenu slaninu da se istopi i zapuši. U to dodati seckan crni luk i papriku na sitne kockice. Pržiti da bude staklasto, pa dodati cele sitne šampinjone, a ako su krupni iseći ih. Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiju ubaciti pavlaku, instant i vodu i izmešati, pa sipati u gotove šampinjone. Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 min. Na kraju dodati rendan kačkavalj , peršunov list i ml, biber.

(Espreso)