ukusno
ZAPEČENE ĆUFTE S KROMPIR PIREOM: Sprema se za čas, imate pravi RUČAK za 2 DANA! (RECEPT)
Malo drugačiji recept za ćufte!
Ćufta je faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, mlevenog luka, jaja, putera i začina. Ćufte se najčešće pripremaju prženjem, a nekad i pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu.
Postoji mnogo vrsta ćufti koje koriste različite vrste mesa i začina.
Sastojci:
600 g kuvanog krompira
30 g putera
so, biber, beli luk u prahu, slatka paprika, peršun, mirođija
600 g mlevenog mesa
50 g prezli
1 jaje
1 crni luk
150 g čeri paradajza
60 g sira
Za sos:
40 g senfa
300 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
U kuvan krompir dodajte so, biber, mirođiju i puter pa izgnječite. Dobijenu smesu utisnite na dno vatrostalne posude. U mleveno meso dodajte jaje, prezle, seckan crni luk, so, biber, mlevenu slatku papriku. Izgnječite rukama smesu. Formirajte ćufte i stavljajte preko pire krompira. Čeri paradajz isecite na pola pa svaku polovinu ređajte između ćuftica. Pomešajte sastojke za sos prelijte preko i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Stavite rendan sir pa vratite u rernu na 10 minuta.
(Espreso)