prijatno!
PRESLATKE MALINA KOCKE: Penasti desert koji se topi u ustima, recept za svakoga!
Sa 5 kašika vode prelijte kesicu želatina i ostavite dok ne nabubri, a kada se to desi, stavite ga na ringlu dok se ne istopi
Najbolje bi bilo da ga ostavite preko noći u frižideru da se stegne i ohladi
Sezona malina uveliko traje.
Predstavljamo vam fantastičan način da iskoristite jedan od omiljenih letnjih plodova.
Sastojci:
– 250 gr malina – 180 gr šećera – 150 ml vode – 1 kašika gustina + 2 kašike vode – 500 ml slatke pavlake – 1 čaša kisele pavlake – 1 želatin + 5 kašika vode
Priprema:
Maline i šećer prelijte vodom i stavite da prokuva. Posebno umutite kašiku gustina sa vodom, pa kada fil od malina prokuva, ulijte gustin i zakuvajte.
Umutite slatku pavlaku i dodajte kašiku kisele pavlake. Kratko promešajte, pa iz dva puta dodajte fil od malina.
Sa 5 kašika vode prelijte kesicu želatina i ostavite dok ne nabubri, a kada se to desi, stavite ga na ringlu dok se ne istopi. Dodajte ga fil i sve mešajte mikserom dok se ne sjedini, odnosno, dok cela smesa ne poprimi roze boju.
Zagrejte mleko i u toplo mleko umačite piškote i stavljajte na pleh ili plastičnu tacnu. Kada poređate piškote, prelijte ih filom i ostavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći.
Kada se stegne, prelijte umućenim šlagom. Prijatno!
(Espreso / Objektiv)