Grožđ u tegli, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MELISSA MIR

otkrivamo

EVO KAKO DA SAČUVAJTE GROŽĐE U TEGLI: Stajaće i do GODINU DANA ako OVO URADITE (FOTO)

Ako volite da uživate u ukusnom i sočnom grožđu, sigurno će vas obradovati informacija da ga lako možete sačuvati za zimu uz par jednostavnih koraka. Grožđa trenutno ima u izobilju na pijacama i u marketima i sada je pravi trenutak da napunite tegle za zimu, piše Stvarukusa.rs.

Objavljeno: 30.08.2022. 12:44h

Sastojci:

  • grožđe (različite sorte)
  • limunska kiselina
  • ključala voda
foto: Profimedia

Priprema:

Grožđe dobro operite u nekoliko voda pa razdvojite svako zrno. Napunite tegle zrnima grožđa, svaku sa različitom vrstom. potop napunite tegle do vrha ključalom vodom. Stavite poklopce, ali ih ne zavrćite i ostavite tako 10-15 minuta. Zatim vodu iz tegle prospite u jednu šerpu, prokuvajte. U svaku teglu stavite po pola kašičice limunske kiseline pa prelijte vodom koja je prokuvala. Čvrsto zatvorite poklopce pa malo promućkajte sadržaj tegli. Umotajte tegle u ćebe i ostavite 24h dok se skroz ne ohlade. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu do godinu dana.

(Espreso/Stvarukusa.rs)