PREUKUSNA
ISPROBAJTE TORTU OD PALAČINKI: Ovakvu do sada niste jeli, ukus je BOLI GLAVA! (RECEPT)
Ukoliko nemate ideju za savršen porodični slatkiš, evo predloga.
Ova torta je jako jednostavna i dekorativna, a ukus možete porediti sa nekim dobrim osvežavajućim čiz-kjkom. Rernu ostavite isključenu, pripremite tiganj za palačinke i krenite u akciju.
Sastojci za palačinke:
2 jaja
2-3 kašike šećera
1 kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
300 mililitara mleka
180 grama brašna
20 grama kakao praha
200 mililitara vrele vode
2 kašike ulja
Sastojci za krem:
15 grama želatina
700 grama pavlake
1 kašičica vanilin šećera
150 grama šećera u prahu
Sastojci za fil:
300 grama breskvi iz konzerve na kockice
150 grama višanja bez koštica.
Priprema torte od palačinaka:
Zamutiti palačinke od navedenih sastojaka, dodavajući deo po deo mleka, a na kraju vrelu vodu, pa ostaviti da odmara 20 min i peći palačinke.
Potopiti 15 grama želatina sa 100 mililitara hladne vode i ostaviti da nabubri 5 min. Pomešati pavlaku i šećere, na kraju dodati istopljen želatin.
Postupak slaganja:
Obložiti folijom kalup prečnika 20 centimetara. Prvu palačinku rasporediti na dno kalupa. Raspodeliti 5 do 6 kašika krem po palačinci. Potom, u manje posude staviti po jednu palačinku, puniti sa kremom i voćem, formirajući male vrećice. Vrećice rasporediti u pripremljeni kalup. Sada, raspodeliti ostatak voća i kreme po vrhu vrećica.
Ne brinite još sve izgleda neuredno, ali kada dođete do preseka torte čeka vas pravo umetničko delo. Za kraj, zatvoriti tortu sa zadnjom palačinkom, sakrivajući rubove prema unutra. Zatvoriti sve folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
Pripremiti preliv od 100 grama čokolade, 15 grama masalaca i sve zajedno istopiti pa preliti preko torte.
(Espreso)