Torta od palačinki, Foto: Printscreen/Youtube

PREUKUSNA

ISPROBAJTE TORTU OD PALAČINKI: Ovakvu do sada niste jeli, ukus je BOLI GLAVA! (RECEPT)

Ukoliko nemate ideju za savršen porodični slatkiš, evo predloga.

Objavljeno: 29.08.2022. 21:53h > 21:57h

Ova torta je jako jednostavna i dekorativna, a ukus možete porediti sa nekim dobrim osvežavajućim čiz-kjkom. Rernu ostavite isključenu, pripremite tiganj za palačinke i krenite u akciju.

Sastojci za palačinke:

2 jaja

2-3 kašike šećera

1 kašičica vanilin šećera

prstohvat soli

300 mililitara mleka

180 grama brašna

20 grama kakao praha

200 mililitara vrele vode

2 kašike ulja

Sastojci za krem:

15 grama želatina

700 grama pavlake

1 kašičica vanilin šećera

150 grama šećera u prahu

Sastojci za fil:

300 grama breskvi iz konzerve na kockice

150 grama višanja bez koštica.

Priprema torte od palačinaka:

Zamutiti palačinke od navedenih sastojaka, dodavajući deo po deo mleka, a na kraju vrelu vodu, pa ostaviti da odmara 20 min i peći palačinke.

Potopiti 15 grama želatina sa 100 mililitara hladne vode i ostaviti da nabubri 5 min. Pomešati pavlaku i šećere, na kraju dodati istopljen želatin.

Postupak slaganja:

Obložiti folijom kalup prečnika 20 centimetara. Prvu palačinku rasporediti na dno kalupa. Raspodeliti 5 do 6 kašika krem po palačinci. Potom, u manje posude staviti po jednu palačinku, puniti sa kremom i voćem, formirajući male vrećice. Vrećice rasporediti u pripremljeni kalup. Sada, raspodeliti ostatak voća i kreme po vrhu vrećica.

Ne brinite još sve izgleda neuredno, ali kada dođete do preseka torte čeka vas pravo umetničko delo. Za kraj, zatvoriti tortu sa zadnjom palačinkom, sakrivajući rubove prema unutra. Zatvoriti sve folijom i ostaviti preko noći u frižideru.

Pripremiti preliv od 100 grama čokolade, 15 grama masalaca i sve zajedno istopiti pa preliti preko torte.

(Espreso)