PREUKUSNA JE
SALATA SA CVEKLOM I PILETINOM: Nova šarena zvezda svečane trpeze, a preliv koji ide uz nju oduševljava
Ova salata sa cveklom postaće vam omiljena.
Cvekla se svrstava u grupu najzdravijeg povrća, zbog udela vitamina. Jedina mana je što se sporo kuva, ali zbog svih prednosti na organizam, vredi čekati. Odlična je za poboljšanje krvne slike. Verujemo da će vam ova salata postati jedna od omiljenih jer pored cvekle sadrži i piletinu i fantastičan sos od krem sira i pavlake.
Sastojci:
2 manje kuvane cvekle
250 g piletine obarene
50 g seckanih oraha
1 struk praziluka
Za preliv:
50 g krem sira
100 g pavlake
1 kašičica senfa
so, biber po ukusu
2 čena belog luka
Priprema:
Cveklu i piletinu isecite na manje kockice. Luk iseckajte na kolutiće i sve pomešajte. Dodajte i seckane orahe. Za preliv pomešajte pavlaku, krem sir, gnječen beli luk i senf. Sjedinite sve i po ukusu dodajte so i biber.
Ako servirate salatu za neku specijalnu priliku, možete iskoristiti četvrtaste ili okrugle obruče. Stavite obruč na tanjir, napunite salatom pa sklonite obruč.
(Espreso)