Foto: Printscreen

RECEPTI

NE ODRIČITE SE SLADOLEDA JOŠ UVEK! Za fenomenalan VOĆNI trebaju samo 2 do 3 namirnice i VOĆE

Oni će uživati u poslastici koju vole, pri tome ćete izbeći industrijski sladoled koji obiluje šećerom i aditivima

Objavljeno: 25.08.2022. 13:16h

Domaći sladoled je preukusan i brzo se pravi. Uživajte u omiljenim voćnim ukusima bez griže savesti. Zašto vam preporučujemo voćni sladoled? Pre svega jer ćete stvoriti zdrave navike kod dece

Oni će uživati u poslastici koju vole, pri tome ćete izbeći industrijski sladoled koji obiluje šećerom i aditivima.

Priprema je veoma jednostavna, tako da u nju možete uključiti i vaše male kuvare.

Na tezgama beogradskih pijaca očekuje vas veliki izbor sezonskog voća od kojeg možete napraviti sladoled. Kombinacije su neograničene, pošto možete kombinovati razne vrste voća.

foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

Uživajte u letu i voćnim sladoledima koji se prave začas i koji su posle par sati spremni za konzumiranje. Možete ih posuti koštunjavim voćem, sokom iz slatkog, čokoladom ili bobičastim voćem i tako dodatno ulepšati njihov izgled i aromu.

Čoko banana sladoled

SASTOJCI:

dve banane tri kašike kakao-praha kašika meda 60 ml mleka

U blender staviti banane, kakao, med i mleko, sve dobro izmiksati, pa dobijenu smesu sipati u kalupe za sladoled. Staviti u zamrzivač da se sladoled ohladi i stegne. Kalupe potom staviti pod mlaz vruće vode, da se sladoled lakše izvadi, te odmah poslužiti.

Sladoled od dinje

Ko voli dinju zaista će uživati u ovoj ukusnoj i laganoj poslastici. Da biste napravili ovo letnje osveženje potrebna su vam samo dva sastojka, tako da vas ništa ne sprečava da uživate u njemu.

kriška dinje pola banane

Dinju očistiti od kore, iseći na veće komade, staviti u blender, pa dodati bananu. Izmiksati, sipati u kalupe i staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne.

Ljubičasti sladoled od borovnica

Poznato je da decu privlači ne samo aroma već i boja sladoleda. Ljubičasti sladoled sigurno će pobrati simpatije mališana.

SASTOJCI:

200 g borovnica dve banane 250 g grčkog jogurta kašičica meda (po želji)

U blender staviti borovnice, banane, grčki jogurt i med, te sve dobro izmiksati. Staviti u zamrzivač na par sati. Posuti čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom, pa poslužiti.

Shutterstock

Kremasti sladoled sa malinama

Ako ste ljubitelj kremastog sladoleda, ovaj recept će vam se dopasti.

SASTOJCI:

300 g šlaga u prahu litar mleka 200 g kisele pavlake 300 g malina

Šlag umutite sa hladnim mlekom prema uputstvu sa pakovanja, pa dodajte pavlaku i izmešajte. Izblendirajte voće, potom ga sjedinite sa smesom od šlaga i pavlake ove mese, da se dobije ujednačena smesa, pa staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne.

Sladoled od kajsije

SASTOJCI:

dve-tri naseckane kajsije (ili breskve) banana 200 g grčkog jogurta kašičica meda

U blender staviti sve sastojke i izmiksajte. Dobijenu smesu izliti u kalupe za sladoled na štapiću. Po želji dodati bobičasto voće u sredinu kalupa, pa odozgo još malo smese. Ostaviti u zamrzivaču nekoliko sati, pa poslužiti.

Sladoled sa kupinama i keksom

SASTOJCI:

250 ml slatke pavlake 200 ml mleka 10 kašika mlevenog keksa dve štangle rendane crne čokolade 150 g kupina

Slatku pavlaku izmiksati u šlag. U mleko dodati rendanu čokoladu, izgnječeno voće i keks. Kratko izmiksati, dodati šlag, sve dobro sjediniti, pa izliti u posudu i staviti u zamrzivač da odstoji preko noći.

(Espreso/ Informer)