Kuhinja, Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

RECEPT

OVAKO SE PRAVILNO KUVA BELO MESO: Morate da dodate OVAJ SASTOJAK kako bi se lepo skuvalo i bilo ukusno, a ne SUVO!

Ako ne skuvate kako treba belo meso će biti suvo i gumeno

Objavljeno: 25.08.2022. 08:08h

Pileće belo meso je idealan izbor za tvoj ukusan i zdrav obrok, pogotovo ako želite da smršate. Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže tvom telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine.

Bitan način je i kako ga pripremate jer pohovano nema iste prednosti kao i kuvano. Sigurno ste više puta spremali kuvano, ali ono bude bezukusno ili suvo. Ali na ovo se obično žale samo mlade domaćice, iskusni i profesionalni kuvari uvek uspeju da pripreme belo meso koje je sočno i ružičasto.

U čemu je trik? Odgovor je jednostavan! U upotrebi dodatnog sastojka.

Radi se o luku. I ne o standardnom luku, već o crvenom/ljubičastom. U trenutku kada voda proključa dodajte crveni luk isečen na polovine ili četvrtine. I nemojte da skidate ljusku, ubacite luk sa njom. Najpopularnije meso na svetu će kada se skuva ostati ružičasto i ostaće mekano i sočno.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

(Espreso)