Koh sa karamelom, Foto: Printscreen/Recepti.com
PREUKUSAN JE
KOH OD GRIZA PRELIVEN KARAMELOM, PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite stari srpski kolač na SKROZ DRUGAČIJI NAČIN (RECEPT)
Nećete moći da mu odolite.
Objavljeno: 24.08.2022. 17:27h
Milica Tomic
Probajte tradicionalni kolač, ali na malo drugačiji način. Svideće vam se.
Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
8 kašika griza
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 kesice vanilin šečera
Karamela preliv:
1 puding od karamele
2-3 kašike šećera
3 dl vode
Priprema
Jaja i šećer umutite, dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Sipajte smesu u nauljen pleh i pecite na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumeni.
Mleko skuvjte sa šećerom i vanilin-šećerom i kada sea malo prohladi prelijte preko mlakog kolača.
Puding skuvajte sa vodom i prelijte preko kolača, ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi i stegne.
(Espreso)