isprobajte
DODALA JE MALO SODE BIKARBONE U TIGANJ I SVEDOČILA ČUDU: Ne možete ni zamisliti ŠTA SE DESILO
Soda bikarbona se takođe može dodati i u smešu za prženje kako bi hrana bila hrskavija. Čokoladna glazura na kolačima će ostati vlažna, neće pucati i malo će potamniti uz dodatak prstohvata sode bikarbone
S obzirom na ubrzani način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu da ubrzaju proces pripreme hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevni život
Soda bikarbona, ili natrijum karbonat, ima nekoliko prednosti u domaćinstvu, a neke od njih su vezane i za kuvanje. Soda bikarbona se takođe može koristiti za prženje luka, kako je objasnio hemičar Martin Lerš. Nakon što se u zagrejanu mast doda seckani crni luk, dodaje se prstohvat mešavine sode bikarbone i soli u odnosu 1:1. Luk će uskoro omekšati, promeniti boju i isprati znatno brže nego kod uobičajene tehnike. Pomenuti trik se može primeniti na sve vrste dinstanja.
Soda bikarbona se takođe može dodati i u smešu za prženje kako bi hrana bila hrskavija. Čokoladna glazura na kolačima će ostati vlažna, neće pucati i malo će potamniti uz dodatak prstohvata sode bikarbone.
(Espreso/ Alo)