Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

odličan!

U JUGOSLAVIJI SE NEKADA OVAKO PRIPREMAO "KLOT" PASULJ: Uopšte ne ide meso, a udavićete se u UKUSU! (RECEPT)

Predlažemo vam recept kako da najlakše napravite klot pasulj

Objavljeno: 22.08.2022. 13:38h

Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela.

Ovo tradicionalno jelo bilo je nezaobilazno i u staroj Jugoslaviji. Tada se najčešće pasulj pripremao bez mesa. Čuveni klot pasulj bio je čest gost na trpezama porodica u Jugoslaviji.

Za njegovu pripremu vam nije potrebno neko posebno iskustvo u kuhinji, a kako se sprema pročitajte u nastavku.

Sastojci:

400 g tetovca

2 glavice crnog luka

1 lovorov list

1 šargarepa

so, biber

Za zapršku:

malo masti

1 ili 1,5 kašika brašna

slatka začinska paprika

Priprema:

Pasulj potopite u vodi i ostavite malo da nabubri. Najbolje bi bilo preko noći, ali ako ste zaboravili, može i kraće. Zatim tu vodu prospite. Luk i šargarepu iseckajte sitno i propržite na masti. Dodajte pasulj, nalijte vodu, dodajte lovorov list, so i biber pa ostavite da se kuva nekih 2 sata ili dok zrna pasulja ne omekšaju.

Pred kraj stavite zapršku koju ste napravili tako što ste na malo masti propržili brašno (ne sme da zagori) i dodali slatku začinsku papriku i malo čorbe od pasulja. Kada propržite sipajte u pasulj i još kratko kuvajte.

(Espreso)