RECEPT
BRZO, SLATKO I NEODOLJIVO: Svi ga volimo, a LAKO se pravi!
Istopiti margarin, dodati mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok.
Uživajte ovaj vikend u čizkejku od malina, nećete zažaliti, ovde možete pronaći recept za rusku baklavu, nešto sasvim drugačije.
Sastojci
Baza:
125 g margarina
300 g mlevenog keksa
malo soka od narandže
Fil od sira:
500 ml slatke pavlake
160 g šećera u prahu
150 g krem sira
2 kesice želatina
Preliv od malina:
800 g zamrznutih malina
2 kesice želatina
100 g šećera (nije obavezno)
Priprema
Baza: Istopiti margarin, dodati mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok. Rukama umesiti masu i rasporediti je u kalup ili okrugao pleh. Staviti u frižider da se stegne. Fil od sira: Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i krem sirom. Rastopiti želatin u 10 kašika hladne vode i kad se masa malo prohladi dodati je u sud sa krem sirom i slatkom pavlakom, izmiksati kratko. Zatim rasporediti fil od sira, preko baze i ponovo staviti u frižider da se stegne. Voćnii fil: Sipati maline u šerpu sa malo vode dok se ne otope, pa dodati malo šećera ukoliko želite sladji preliv. Kad se voće ukuvalo ostaviti da se ohladi. Razmutiti želatin u 10 kašika hladne vode, rastopiti na tihoj vatri i kad se masa malo prohladi dodati je u preliv od malina. Tako dobijeni voćni preliv staviti preko fila od sira i ponovo staviti u frižider da se dobro stegne (min 2h). Za najbolji rezultat ostaviti preko noći.
Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)