prijatno
OVAKO SE PRAVI PRAVA HILANDARSKA ČORBA: Vrhunski ručak, a još i POSAN
Ukusna čorba koju ne morate samo jesti kada je post
U toku je Gospojinski post, ali i veliki praznik Preobraženje, kada bi svaki pravoslavni vernik trebalo da posti.
Ukoliko nemate ideju šta da spremite za ručak, ova Hilandarska čorba idealno je rešenje za vas.
Potrebno je:
1 kg krompira 500 g šargarepe 2-3 glavice crnog luka So malo ulja Origano peršun
Priprema:
Krompire i šargarepu oljuštiti, iseckati na kockice (šargarepu na kolutiće). Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom). U tiganj dodajte krompir i šargarepu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smesa zgusne. Po želji, na kraju dodajte i iseckan peršun i malo origana.
(Espreso/Novosti magazin)