recept
GIBANICA GUŽVARA SA SIROM, KAKVU SU NAŠE BAKE PRAVILE: Jednostavno, lako i preukusno (RECEPT)
Kada se gibanica ispeče izvadimo je iz rerne i ostavimo tako 5 minuta da odstoji, pa onda malo polijemo kiselom vodom odozgo
Ukusno jelo koje svi vole...
Sastojci
kore za gibanicu, jaja, ulje , kisela voda ,so i sir 1 pakovanje
4 jaja
ulje 2 dl
so 1 kašika
kisela voda2 dl
mrvljeni sir 500 g
Kako pripremiti
U jednu posudu izlupati jaja, dodati so, gaziranu vodu i ulje i sve umutiti mikserom. Zatim dodati sir i laganim potezom ga izmešati, tako da sir ostane u grudvicama.
Spremiti zatim tepsiju i premazati je uljem. U tepsiju staviti po tri kore za gibanicu jednu na drugu kao podloga da bude.
U pripremljenu smesu umakati kore i zgužvane ih ređajte jednu do druge u tepsiju sve dok ne ponestane kora. Ako ostane viška smese preliti je na zgužvane kore.
Onda sa dve kore još preklopiti zgužvane kore što smo umakali u smesu. Gibanica može da se stavi da se peče 5 minuta na 250 stepeni u rerni, a zatim temperaturu smanjiti na 200 stepeni i peći je još oko 25 minuta.
Kada se gibanica ispeče izvadimo je iz rerne i ostavimo tako 5 minuta da odstoji, pa onda malo polijemo kiselom vodom odozgo. Gibanicu u tepsiji pokrijte krpom da lepo omekša.
Tako pokrivena neka odstoji jedno pola sata i kasnije se može iseći i servirati, najbolje uz šolju jogurta.
(Espreso / Blic)