zapišite
RECEPT ZA NAJBOLJI RESTOVANI KROMPIR: Umesto na ULJU, luk DINSTAJTE na OVOME, domaćice ODMAH ZAPIŠITE
Ako želite da poboljšate ukus možete mu dodati slaninu koju ćete propržiti zajedno sa lukom, a takođe i prelijte bujonom koji poboljšava svako jelo
Restovani krompir spada u najjeftinija jela, a pravi se od omiljenog povrća svih Srba. Kao prilog može da se služi uz bilo koje meso, a svaka domaćica koja drži do sebe mora da nauči da ga sprema.
Ako želite da poboljšate ukus možete mu dodati slaninu koju ćete propržiti zajedno sa lukom, a takođe i prelijte bujonom koji poboljšava svako jelo. Ako prelivate bujonom na kraju stavite u rernu kako bi sva tečnost isparila.
Sastojci:
1 kg krompira
1 veći crni ili ljubičasti luk
mlevena crvena paprika
mast
Priprema:
Krompir dobro operite, pa celog skuvajte u ljusci. Zatim procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite na krupne kocke, ako je krompir manji možete i ceo da ostavite.
U tiganju zagrejte mast i propržite crni luk isečen na rebarca, pa poređajte krompir.
Posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Promešajte, a zatim ga viljuškom malo pritisnite ili gnječilicom za krompir. Pržite ga par minuta, pa poslužite.
Kako bi vam ispao savršeno umesto ulja koristite mast, a crni luk dobro propržite.
(Espreso / Stvar ukusa)