ovo morate probati
SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: Ručak kao iz restorana, ZA PRSTE POLIZATI
Ukusno jelo spremno u tri koraka
Probajte tradicionalan recept za sarajevsku kljukušu od krompira. Odlična ideja za dobar, stari ručak koji će vam držati energiju celog dana.
Sastojci (za 4-5 osoba):
3 - 4 kašika brašna
4 - 5 krompira
1 luk
1 prašak za pecivo
ulje ili puter
pavlaka i jogurt (prema želji) serviraju se uz kljukušu
so
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 C. Operite i ogulite krompire, krupno ih izrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim ga osušite, dodajte 4-5 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Rasporedite smesu u nauljen okrugli kalup i pecite u rerni dok ne poprimi rumenozlatnu boju (oko pola sata). Isecite kljukušu na trouglove, kao picu, dok je još topla.
Prema želji kljukušu možete da prelijete sa mešavinom jogurta, pavlake i sitno iseckanog belog luka ili servirati uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko.
Ako rernu želite da zamenite tiganjem, sa istom smesom u koju dodate 2 jaja, možete da oblikujete male medaljone i ispečete ih u vrućem ulju na tiganju.
(Espreso/Srbija danas)