Paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

za letnje dane

ZAPEČENE PAPRIKE SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN: Tajna se krije u PRELIVU (RECEPT)

Pecite do zlatnožute boje, kada sva tečnost ispari gotovo je

Objavljeno: 15.08.2022. 21:15h

Sprema se brzo i lako.

Sastojci:

Šest komada crvene pečene paprike

FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

350 g sira (sitnog sira, fete) dva jajeta dve kašike kisele pavlake/milerama malo mleka dve kašike prezle po ukusu soli par kašika pečenih semenki po ukusu (susam, suncokret, lan...)

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Papriku ispecite na roštilju ili ploči, poklopite u posudu da se potpari i prohladi, pa oljuštite i očistite od semena. Jako je jednostavno spremiti ovo jelo kada papriku već imate spremnu u zamrzivaču, u tom slučaju je odledite i dobro ocedite od tečnosti. Za fil koristite sir koji volite - najčešće kombinujem neki sitni/švapski sir i u njega nadrobim fetu. Možete i samu fetu, po želji.

2.

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Uključite rernu da se ugreje na 200 C. Odredite potrebnu količinu paprike po osobi (po potrebi povećajte količine svih sastojaka), a spram toga pripremite i odgovarajuću tepsiju, tako da paprike pokriju dno. Podmažite posudu i pospite prezlom, da se ravnomerno rasporedi po dnu i ivicama. Dobro oceđenu papriku rasecite, posolite, pa na sredinu svake stavite jednu kašiku nadeva od sira. Zatvorite i ređajte jednu do druge u posudu.

foto: PRINTSCREEN/YT/ LIVE KITCHEN CHANNEL

Papriku ispecite na roštilju ili ploči, poklopite u posudu da se potpari i prohladi, pa oljuštite i očistite od semena. Jako je jednostavno spremiti ovo jelo kada papriku već imate spremnu u zamrzivaču, u tom slučaju je odledite i dobro ocedite od tečnosti. Za fil koristite sir koji volite - najčešće kombinujem neki sitni/švapski sir i u njega nadrobim fetu. Možete i samu fetu, po želji.

Za preliv, umutite jaja sa kiselom pavlakom, dodajte malo mleka, i vrlo malo soli. Prelijte ravnomerno preko paprike. Po ukusu pospite tostiranim semenkama (ukoliko stavite sirovi susam recimo, neće se zapeći i razviti aromu, ovako je ukusnije).

Pecite do zlatnožute boje, kada sva tečnost ispari gotovo je.

(Espreso / Najžena)