Lagan i ukusan
JAPANSKI KOLAČ SLIČAN SRPSKOM KOHU, UKUS JE PERVERZIJA: Pravo osveženje za letnje dane! (RECEPT)
Japanski kolač je savršena poslastica za sve koji vole slatko u umernim količinama
Japanski kolač predstavlja zanimljivu kombinaciju biskvita i čiz kejk kolača, a s obzirom na to da se brzo sprema idealan je i za letnje temperature kada ne želimo da provodimo mnogo vremena pored rerne.
Kako se sprema japanski kolač?
Sastojci:
5 jaja
180g šećera
200g brašna
1 kašika pomorandžine kore
50 ml punomasnog mleka
50 ml soka od pomorandže
4 kašike meda
6 kašika ulja
Postupak:
Umutite jaja sa šećerom. Činite to najvećom brzinom miksera, oko 5 minuta, dok ne dobijete svetlu smesu. Mikser prebacite na srednju brzinu, lagano dodajte brašno, zatim mleko i sok od pomorandže. Kada se sve lepo poveže dodajte pomorandžinu koru, med i, na kraju, ulje.
Smesu sipajte u četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite deset minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 45 minuta.
Izvadite kolač iz pleha, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da tako prenoći. Sutradan servirajte.
Kolač je preukusan, lagan i brzo se priprema. Odličan za one koji ne previše slatkog. Prijatno!
(Espreso/Novosti magazin)