Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

recept

BUGARSKA MUSAKA KOJOJ NEMA MANE! Tradicionalni RECEPT oduševljava GENERACIJE, probajte ga i VI!

Zasitan obrok po tradiconalnom receptu oduševiti će sve gurmane

Objavljeno: 14.08.2022. 17:34h

Povrće koje se dodaje u bugarskoj verziji musake dodatno će obogatiti ukus omiljenog jela.

Sastojci:

1 kg krompira

500-700 g svinjskog mlevenog mesa

3 kašike ulja

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 glavica luka

2 kašičice mlevene paprike

4 jaja

4 kašike kiselog mleka

so i biber po ukusu

Priprema:

Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama.

Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so.

Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode.

Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.

Bonus video:

(Espreso/Lepa i Srećna)