recept
BUGARSKA MUSAKA KOJOJ NEMA MANE! Tradicionalni RECEPT oduševljava GENERACIJE, probajte ga i VI!
Zasitan obrok po tradiconalnom receptu oduševiti će sve gurmane
Povrće koje se dodaje u bugarskoj verziji musake dodatno će obogatiti ukus omiljenog jela.
Sastojci:
1 kg krompira
500-700 g svinjskog mlevenog mesa
3 kašike ulja
1 crvena paprika
1 šargarepa
1 glavica luka
2 kašičice mlevene paprike
4 jaja
4 kašike kiselog mleka
so i biber po ukusu
Priprema:
Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama.
Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so.
Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode.
Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.
Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.
Bonus video:
(Espreso/Lepa i Srećna)