PREUKUSNA
NAJJEFTINIJA KROMPIR ČORBA: Gotova za samo nekoliko minuta, ukus je ZA POŽELETI! (RECEPT)
Naučite kako se pravi domaćinska krompir čorba.
Omiljene među Srbima su supa sa knedalama i pileća, ali i krompir čorba je odličan obrok. Lako ćete naučiti da je pravite jer su koraci jednostavni, a dodatni je plus što su i sastojci jeftini, pa je vrlo ekonomična.
Kuva se pola sata, a može da se služi kao glavno jelo ili pre njega.
Sastojci:
3 šargarepe
1 paprika
1 crni luk
6 krompira
Priprema:
Isecite šargarepu na kolutove i posolite je, pa je prodinstajte. Zatim dodajte seckani crni luk i papriku, pa poklopite i dinstajte još 2 minuta. Na kraju dodajte krompir na kockice i začinite po želji (so, biber, slatka paprika, suvi začin). Poklopite i ostavite da se dinsta 2-3 minuta. Pazite da povrće ne zagori. Dodajte vodu da lepo pokrijte povrće, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Zatim jednu kašiku brašna ili kukuruznog skrob pomešajte sa vodom i lepo sjedinite. Dodajte u čorbu.
(Espreso/Stvar ukusa)