NAPRAVITE
BUGARSKI MIŠ-MAŠ SPREMAN ZA 3 MINUTA: Sastojke već imate u kuhinji, ukućani će ga OBOŽAVATI (RECEPT)
Ima specifičan ukus. Bugarski doručak Miš-maš morate probati
Preukusno je, sprema se za 3 minuta i svi ga vole. Može da se jede za doručak, ali i za večeru. A s obzirom na to koliko je ukusno, ne bismo se začudili ako ga spremite i za ručak.
Deca će obožavati miš maš, ali i gosti koji vam iznenada pokucaju na vrata. Ukoliko ste, pak na odmoru u Bugarskoj, miš maš će vam ponuditi u svakom restoranu ili kući u kojoj se zateknete. Zašto? Zato što je preukusno, naravno.
Grupi sa kojom sam ja putovala, ovaj specijalitet poslužili su odmah prve večeri, znajući da je to odličan uvod u upoznavanje bugarske kuhinje.
A šta je zapravo ovo jelo simpatičnog naziva? Ukratko, to je kajgana sa sirom i paprikama.
Kako ga spremiti? Samo pratite ova jednostavna uputstva:
Sastojci:
- luk, jaja, sir, paradajz, papričice, hleb
Priprema:
- Najpre u tiganju propržite luk i dodajte ljute papričice i po želji naseckanog paradajza.
- U činiji izmutite jaja za kajganu, dodajte feta sir i tu smesu pomešajte u tiganju sa proprženim lukom, papričicama i paradajzom.
- Čim jaja dobiju čvrstinu, jelo je gotovo (prosečno oko 2 minuta).
- Jelo potom servirate na kriški hleba i voila - uživajte!
(Espreso)