Doručak, Foto: Printscreen/youtube/HomekitchenwithDanny

NAPRAVITE

BUGARSKI MIŠ-MAŠ SPREMAN ZA 3 MINUTA: Sastojke već imate u kuhinji, ukućani će ga OBOŽAVATI (RECEPT)

Ima specifičan ukus. Bugarski doručak Miš-maš morate probati

Objavljeno: 13.08.2022. 08:15h

Preukusno je, sprema se za 3 minuta i svi ga vole. Može da se jede za doručak, ali i za večeru. A s obzirom na to koliko je ukusno, ne bismo se začudili ako ga spremite i za ručak.

Deca će obožavati miš maš, ali i gosti koji vam iznenada pokucaju na vrata. Ukoliko ste, pak na odmoru u Bugarskoj, miš maš će vam ponuditi u svakom restoranu ili kući u kojoj se zateknete. Zašto? Zato što je preukusno, naravno.

Grupi sa kojom sam ja putovala, ovaj specijalitet poslužili su odmah prve večeri, znajući da je to odličan uvod u upoznavanje bugarske kuhinje.

A šta je zapravo ovo jelo simpatičnog naziva? Ukratko, to je kajgana sa sirom i paprikama.

Kako ga spremiti? Samo pratite ova jednostavna uputstva:

Sastojci:

- luk, jaja, sir, paradajz, papričice, hleb

Priprema:

- Najpre u tiganju propržite luk i dodajte ljute papričice i po želji naseckanog paradajza.

- U činiji izmutite jaja za kajganu, dodajte feta sir i tu smesu pomešajte u tiganju sa proprženim lukom, papričicama i paradajzom.

- Čim jaja dobiju čvrstinu, jelo je gotovo (prosečno oko 2 minuta).

- Jelo potom servirate na kriški hleba i voila - uživajte!

(Espreso)