Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
UKUSNO
SLAVONSKA PITA SA PEČURKAMA I SLANINOM: Napravite je VEĆ SUTRA, sočna je zbog OVOG PRELIVA (RECEPT)
Pecite 25 minuta na 210 stepeni
Objavljeno: 12.08.2022. 20:08h
> 20:10h
Nikolina Jokić
Ova pita je bogata i sočna i kao takva jedna je od onih koje se prve pojedu na proslavama.
Sastojci
130 g domaće dimljene slanina
120 g šunke
300 g sitnog sira
200 g šampinjona
luk
'kore' za pitu
pavlaka za kuvanje
kašika prezle
mast
Priprema:
U tiganj u koji ste stavili ka[iku masti stavite luk i dinstajte dok se ne istopi. Dodajte seckane pečurke i pržite. U međuvremenu slaninu i šunku iseckajte na sitno. Listove pite poređajte u pleh, pospite dinstanim pečurkama, prezlom , slaninom, salamom i na kraju sirom, pa urolajte listove.
Na kraju pospite pavlakom za kuvanje i susamom po želji. Pecite 25 minuta na 210 stepeni.
(Espreso / Najžena)