Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

UKUSNO

SLAVONSKA PITA SA PEČURKAMA I SLANINOM: Napravite je VEĆ SUTRA, sočna je zbog OVOG PRELIVA (RECEPT)

Pecite 25 minuta na 210 stepeni

Objavljeno: 12.08.2022. 20:08h > 20:10h

Ova pita je bogata i sočna i kao takva jedna je od onih koje se prve pojedu na proslavama.

Sastojci

130 g domaće dimljene slanina

120 g šunke

300 g sitnog sira

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

200 g šampinjona

luk

'kore' za pitu

pavlaka za kuvanje

susam

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

kašika prezle

mast

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Priprema:

U tiganj u koji ste stavili ka[iku masti stavite luk i dinstajte dok se ne istopi. Dodajte seckane pečurke i pržite. U međuvremenu slaninu i šunku iseckajte na sitno. Listove pite poređajte u pleh, pospite dinstanim pečurkama, prezlom , slaninom, salamom i na kraju sirom, pa urolajte listove.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Na kraju pospite pavlakom za kuvanje i susamom po želji. Pecite 25 minuta na 210 stepeni.

(Espreso / Najžena)