PREUKUSNO
BRZE KIFLICE SA SIROM: Nikada MEKŠE niste jeli, RECEPT ćete ODMAH ZAPISATI
Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene
Domaće kiflice su omiljeno pecivo u kućama širom Srbije. Lako i brzo se prave, svi ih vole, izdašne su i mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.
Recept koji donosi Telegraf biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.
Sastojci:
250 g brašna
50 ml mleka
50 ml ulja
kesica praška za pecivo
so
130 g sira
1 jaje
50 g susama (po želji)
Priprema:
U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.
U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)