Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ZA RUČAK

NAPRAVITE JUNEĆI GULAŠ NA STARINSKI NAČIN: Naše BAKE ne stavljaju OVAJ SASTOJAK, jer je tako MNOGO ZDRAVIJE RECEPT

Ali, pomoću ovog recepta i malo truda i strpljenja, spremićete gulaš koji je jednako dobar kao onaj iz kafane

Objavljeno: 11.08.2022. 19:48h > 19:50h

Gulaš je tradicionalni specijalitet iz Mađarske, ali ga oduvek vrlo rado spremaju i naše domaćice. Ovo jelo je rado viđen gost na kafanskim trpezama i važi pravilo da je gulaš upravo tamo najlepši, jer se kuva dugo i na veliko.

Ali, pomoću ovog recepta i malo truda i strpljenja, spremićete gulaš koji je jednako dobar kao onaj iz kafane.

Sastojci:

500 g crnog luka

500 g junetine

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 kašike masti

2 kašičice začinske paprike

100 ml soka od paradajza

2-3 lovorova lista

1 kašičica kima

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 kašika sušenog ili svežeg peršuna

so, biber

1 dl crnog vina

nana za dekoraciju

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Crni luk iseckajte sitno i propržite na masti i malo vode. Kada luk postane staklast dodajte so, biber, začinsku papriku, listove lovora, kim i peršun i sve izmešajte.

Potom dodajte meso koje ste prethodno iseckali na kockice, dva decilitra mlake vode i paradajz sok.

(Espreso / Telegraf)