ZA RUČAK
NAPRAVITE JUNEĆI GULAŠ NA STARINSKI NAČIN: Naše BAKE ne stavljaju OVAJ SASTOJAK, jer je tako MNOGO ZDRAVIJE RECEPT
Ali, pomoću ovog recepta i malo truda i strpljenja, spremićete gulaš koji je jednako dobar kao onaj iz kafane
Gulaš je tradicionalni specijalitet iz Mađarske, ali ga oduvek vrlo rado spremaju i naše domaćice. Ovo jelo je rado viđen gost na kafanskim trpezama i važi pravilo da je gulaš upravo tamo najlepši, jer se kuva dugo i na veliko.
Ali, pomoću ovog recepta i malo truda i strpljenja, spremićete gulaš koji je jednako dobar kao onaj iz kafane.
Sastojci:
500 g crnog luka
500 g junetine
2 kašike masti
2 kašičice začinske paprike
100 ml soka od paradajza
2-3 lovorova lista
1 kašičica kima
1 kašika sušenog ili svežeg peršuna
so, biber
1 dl crnog vina
nana za dekoraciju
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno i propržite na masti i malo vode. Kada luk postane staklast dodajte so, biber, začinsku papriku, listove lovora, kim i peršun i sve izmešajte.
Potom dodajte meso koje ste prethodno iseckali na kockice, dva decilitra mlake vode i paradajz sok.
(Espreso / Telegraf)