NIKO NEĆE ODOLETI
BELOLUČANE PAPRIKE SA PATLIDŽANOM: Ovaj RECEPT će vam SVI TRAŽITI, nema UKUSNIJE SALATE
Uz dodatak patlidžana vaša salata od belolučenih paprika biće potpuno nov ukus, možda još bolji
Salata sa belim lukom i paprikama je čest prilog na našim trpezama.
Isprobajte recept za salatu od belolučenih paprika koja se sprema brže nego kada regularno stavljate zimnicu. Uz dodatak patlidžana vaša salata od belolučenih paprika biće potpuno nov ukus, možda još bolji.
Sastojci:
3 patlidžana 500 g paprika babura 3 čena belog luka ulje
Marinada:
4 kašike ulja 1 kašika šećera 1 kašika soli 2 kašike sirćeta 3 čena belog luka biber po ukusu
Priprema:
Isecite patlidžan na komade i stavite u činiju. Dodajte ulje i promešajte. Paprike namažite uljem. Sve stavite na pleh obložen pek papirom.Patlidžan pecite 15-20 minuta, paprike 25-30 minuta na 200 °C.
Stavite paprike u kesu i ostavite 10 minuta. Tako ćete lakše skinuti kožicu kada za to dođe vreme.
Za marinadu pomešajte ulje, šećer, so, sirće i biber. U marinadu dodajte sok od pečenih paprika, kada ih ogulite i ocedite. Isecite beli luk na tanke kriške. Stavite u činiju patlidžan, beli luk, paprike. Sipajte marinadu. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 2 sata, lagano mešajući s vremena na vreme.
(Espreso / Informer)