Pinđur, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAM NJAM

NAPRAVITE PINĐUR NA STARINSKI NAČIN: Ukusniji je od AJVARA, nema BOLJEG RECEPTA za ZIMNICU

Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena

Objavljeno: 10.08.2022. 20:09h > 20:17h

Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.

Sastojci

8 kg crvenih mesnatih paprika

4 kg paradajza

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

400 ml ulja

400 ml sirćeta

5 kašika šećera

2 glavice belog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2 veze peršuna

so

Način pripreme pinđura:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.

(Espreso / Najžena)